Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska

Zdjęcie numer 1 w galerii - Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska

DOMINIK SADOWSKI

Odznaczenie trzech czapek (15 na 20 punktów) trafiło do restauracji Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku. Menu restauracji opiera się na daniach z kaczki, łososia, fagasa i bobu - to produkty, które były niegdyś szczególnie związane z kuchnią pomorską. Od niedawna Mercato ma nowego szefa kuchni - Pawła Stawickiego, który na swoim koncie ma pracę m.in. w słynnym Atelier Amaro. Inspektorom spodobały się dania przygotowywane z flagowych dla Mercato produktów, m.in. przystawka z fagasa z musem z czosnku niedźwiedziego, puree jogurtowym i chrupkami z prosa.
  • Zdjęcie numer 1 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 2 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 3 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 4 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 5 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 6 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 7 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 8 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 9 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
  • Zdjęcie numer 10 w galerii Czterem pomorskim restauracjom przyznano prestiżowe rekomendacje Slow Food Polska
Więcej o: