Zdaniem Tomasza Dekera cukiernik, to więcej niż kucharz. "My zarzucamy trend, oni go dopiero rozwijają"

jado
24.11.2012 13:00
Tomasz Deker

Tomasz Deker (Facebook/ t.deker)

Cukiernik Tomasz Deker swoją przygodę ze światem słodyczy rozpoczął 22 lata temu. Po latach nauki przyznaje, że najwięcej zdobył pracując i ćwicząc pod okiem wybitnych mistrzów wypieków.

Kiedy inni balowali uczący się fachu Deker odkładał każdy grosz na szkolenia i warsztaty. I opłacało się. Dziś sygnowana przez niego marka t.deker patissier & chocolatier z Sopotu cieszy się ogromną popularnością, a sam cukiernik jest szefem naszej kadry narodowej na Olimpiadzie Kulinarnej.

- Myślę, że, jeśli chodzi o technikę i fascynacje, kucharze są w tym rankingu za cukiernikami. Kiedy my zarzucamy jakiś trend, oni go dopiero rozwijają - twierdzi Deker w rozmowie z trojmiasto.pl.

A my myśleliśmy, że najważniejszy jest schabowy, a na końcu wisienka na torcie.

ZOBACZ:

Gdański cukiernik wystąpi u Grycanki. " To bardzo interesująca osobowość"

Maciej Nowak: "Zjadłem psa i bardzo mi smakował. Tylko sierść wchodzi między zęby"

Zostań fanem Namonciaku na Facebooku

Komentarze (2)
Zaloguj się
  • Gość: bachag

    0

    Jezu za 5 dni jakiś bóg telewizyjny brown czy wisztajn ogłosił ze odłączą na pomorzu jakis sygnał cyfrowy i nie bedzie telewizji hihi
    a kogo to obchodzi? płakała nie bede,przynajmniej na dekarza nie bede musiała patrzec

  • Gość: BOGACZE123

    0

    doktore etker niech sie zajmie proszkami do pieczenia a nie telewizji mu sie zachciewa

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX