Oryginalne smaki? Tylko w Sopocie

st
26.09.2011 12:24
.

. (fot. ST)

Cykliczne uczty w Sheratonie. Bufet dla każdego.

23 września w Sheratonie odbyła się uczta pod hasłem "Powrót Don Kichota". Miłośnicy kuchni hiszpańskiej, a także zainteresowani oryginalnymi smakami mieli okazję spróbować przysmaków rodem z basenu Morza Śródziemnego. Restauracja "Wave" była pełna.

- Wieczór hiszpański jest jednym z naszych pomysłów na wieczór tematyczny. Nasz dyrektor F&B, Tomasz Borucki planuje wprowadzenie kolejnych imprez tego typu, celebrujących różne kuchnie z całego świata- powiedział Marek Dąbrowski ( specjalista ds. sprzedaży i PR).

Wśród wielu potraw znalazły się m.in.: empanadas (pierożki), paella, jagnięcina z chorizo w sosie kurkowym, owoce morza, baskijski dorsz z pomidorami i papryczkami d'Espelette terrina rybna, ensalada Malaguena.

Dopełnieniem uczty była galicyjska tarta de Santiago, krem kataloński, churros (tradycyjny, tłusty wypiek hiszpański w formie długiego prętu o przekroju w kształcie gwiazdy), ciasteczka mantecados, arroz con leche ( pudding ryżowy z wanilią i cynamonem), tortada de Jijona.  Do każdego dania serwowane było oryginalne wino hiszpańskie polecane
przez sommeliera  Pawła Białęckiego. Pieczę nad wszystkim sprawowała najmłodsza w Polsce szefowa kuchni- Ewa Olejniczak.

Wśród gości rozlosowano liczne nagrody, a główną były bilety na mecz Real Madryt vs. Villareal.

Cena za nieograniczone korzystanie z bufetu wynosiła 120 PLN/osoba. Nie jest to wygórowana kwota, jeżeli założymy, że będziemy jeść do syta i degustować wino. Poza tym panowała tam bardzo miła atmosfera. Zadbano również o hiszpańską oprawę muzyczną w wersji live. Wyrazy uznania dla obsługi oraz kucharzy.

Zostań fanem Namonciaku na Facebooku

Top Trójmiasto