Na językach

Nowy format Gordona Ramsaya. Czy i tym razem uczestnicy z Trójmiasta znajdą się w finale?

zp
01.02.2014 15:45
A A A Drukuj
Gordon Ramsay

Gordon Ramsay (Fot. BBC Worldwide John Wright / Amarang.com)

Tej wiosny w Polsacie zostanie wyemitowana pierwsza polska edycja programu Hell's Kitchen. Trwają negocjacje z kandydatami na "Polskiego Gordona Ramsaya".

Hell's Kitchen to kulinarne reality show. Uczestnicy pokazywani są podczas gotowania „na żywo" w restauracyjnej kuchni pod wodzą stanowczego szefa. Zarówno w brytyjskich jak i amerykańskich edycjach w tę rolę wcielał się sam Gordon Ramsay, który jest współproducentem formatu.

Ramsay dał się poznać jako surowy i bezkompromisowy szef. Krzycząc na uczestników nie przebierał w słowach, czym często doprowadzał ich do łez. Nie wiadomo jeszcze, kto zajmie miejsce legendy. Obecnie trwają negocjacje z kandydatami na „Polskigo Gordona Ramsaya”. Prawdopodobnie będzie to osoba, która występowała już wcześniej w telewizji.

Do 10 lutego producenci czekają na zgłoszenia chętnych do udziału w programie. Na adres zgloszenia@hellskitchen.com.pl nleży wysłać swoje zdjęcia, krótki materiał wideo (do półtorej minuty) oraz wypełnioną ankietę, w której należy wymienić między innymi „nazwę potrawy o tobie”, czy swoje obawy związane z udziałem w programie.

W pierwszym formacie Ramsaya, który trafił na polskie ekrany, wysokie miejsca zajmowali uczestnicy z Pomorza. Pierwszą edycję Masterchefa wygrała pochodząca z Gdańska Basia Ritz, a w drugiej do finału doszła Diana Volokhova z Gdyni. O wygraną w programie Top Chef walczyła Ewa Malika Szyc-Juchnowicz, właścicielka gdyńskiej restauracji „Malika”. Mamy nadzieję, że uczestnicy z Trójmiasta zajdą wysoko także w Hell's Kitchen.

Hell's Kitchen to jeden z najbardziej znanych programów kulinarnych na świecie, który został zrealizowany w 15 krajach. Wersja amerykańska liczy już 11 sezonów, a nagrodą jest posada szefa kuchni w jednej z restauracji Ramsaya. Nagrodą w polskiej edycji Hell's Kitchen jest 100 tys. zł.

ZOBACZ:

10 najlepszych restauracji, które odwiedziliśmy w ubiegłym roku [RANKING]

W Cyrano et Roxane Marc Petit serwuje dania przyrządzane według rodzinnych receptur

Zostań fanem Namonciaku na Facebooku

Zobacz więcej na temat:

Skomentuj:
Zaloguj się

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX