Skomentuj:
Komentarze (1)
-
Przydałoby się kilka przykładowych cen...
Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX
Malinowy Ogród znajduje się w dwóch lokalizacjach: przy ul. Pegaza 2 w Gdańsku Osowie oraz w Domu Muzyka w centrum miasta. Sylwia Gruchała odwiedza najczęściej pierwszą lokalizację.
- Jest tam bardzo przyjazna atmosfera - mówi dwukrotna medalistka. - Podoba mi się elegancki klimat i świetny wystrój lokalu. Jednak, co najważniejsze, mają naprawdę świetne jedzenie. Menu jest rozbudowane, obiad dla siebie znajdą zarówno miłośnicy kuchni polskiej, jak i smaków śródziemnomorskich.
Przystawka i danie główne
Na przystawkę Sylwia Gruchała poleca zupę-krem z pomidorów, podawaną ze świeżą bazylią.
- Bardzo lubię czosnek - mówi florecistka. - W tej zupie jest go całkiem sporo, dzięki czemu ma ciekawy smak i aromat.
Fot. mat. prasowe
Menu sezonowe zmienia się wraz z dostępnością świeżych produktów. Sylwii Gruchale zasmakował ostatnio łosoś podawany z kurkami w sosie śmietanowym
- To połączenie zdrowej ryby, która uwielbiam, z naszymi polskimi grzybami - mówi medalistka. - Ten smak jest naprawdę fenomenalny. Dodatkowo do łososia można zamówić delikatną sałatę z pomidorami, oliwkami i octem balsamicznym.
Deser ze świeżej wanilii
Po wykwintnym obiedzie warto zjeść równie smaczny deser. Sylwia Gruchała zamawia krem brulee.
- W Malinowym Ogrodzie przygotowują go na miejscu, ze swojej wanilii - mówi sportsmenka. - Dzięki temu ma niepowtarzalny smak. Dodatkowo jest podawany w tradycyjny sposób, z karmelizowanym brązowym cukrem. Do deseru zamawiam najczęściej filiżankę klasycznego cappuccino.
ZOBACZ:
Pozytyvka to nowy lokal w centrum Gdyni. Specjalizują się w naleśnikach
Przydałoby się kilka przykładowych cen...
Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX