Pierogarnia u Dzika ma nowe menu, a w nim tradycyjne pierogi gotowane i "piecuchy"

Zuzanna Płończak, Alicja Stepnowska, Katarina Towiańska
03.06.2015 09:55
Pierogarnia u Dzika

Pierogarnia u Dzika (Fot. Renata Dąbrowska/AG)

W Pierogarni u Dzika menu zmienia się tu co sezon. W nowej karcie pojawią się między innymi pierogi wiejskie z kiszoną kapustą, kaszą pęczak i cebulą oraz ?piecuchy? na słodko z makiem, bakaliami i miodem.
Wr�� do artyku�u

Skomentuj:

Musisz się zalogować, by dodać komentarz. Jeśli nie posiadasz konta zarejestruj się.

Komentarze (3)

  • grzechumann

    Oceniono 10 razy -2

    Ja tam juz nie chodzę, odkąd gorąco witają tam ruskich z kaliningradu. Jak przestaną to by.d.ło tam wpuszczać, to wrócę.

  • Gość: Thomas Alexander Lost

    0

    Bylem, jadlem, zamowilem pierogi tradycyjne o roznych smakach i coz....byly smaczne, swieze, nic do zarzucenia. Chetnie tam jeszcze raz wroce.

  • h2o_wp

    Oceniono 8 razy 6

    Przykro mi to stwierdzać, ale pierogi tam są kiepskie. Na pewno nie domowe. Jeśli już zamawiacie - nie bierzcie tych z mięsem. Ja się skusiłem i żałuję - mięso jest podłe, chrząstki, smakuje jak odpady. A mam szwagra myśliwego i jak smakuje mięso dzika wiem. Tak samo kołduny w barszczu - specjalnie pytaliśmy czy można je podać dzieciom. Wbrew opinii obsługi - nie można, jakość mięsa to odpady. Reszta obleci, ale do pierogów domowych im daleko.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX