-
Na czasie
Główna Osobowa to nowe miejsce w centrum Gdyni łączące restaurację z koktajl barem
Lokal otworzyła grupa znajomych, która wychowywała się w centrum Gdyni. - Chcieliśmy stworzyć miejsce, gdzie można zjeść i wypić coś oryginalnego nie płacąc przy tym fortuny. Mieliśmy poczucie, że takich miejsc brakuje w okolicy - mówi Jakub Madej, współwłaściciel
-
Na czasie
W Gdyni powstał nowy bar mleczny. W "Leniwej Babie" zjesz śniadanie i obiad
Nowy bar mleczny otworzył się przy ul. Świętojańskiej w Gdyni. Jak mówi właściciel, brakowało tutaj miejsc z dobrym, polskim jedzeniem. W Leniwej Babie można zjeść m.in. domowe zupy, pierogi i bigos. Zestaw dnia z zupą i daniem głównym kosztuje 10 zł.
-
Na czasie
Restauracja Grand Cru wprowadziła nową kartę oraz wkładkę z daniami kuchni portugalskiej
Grand Cru to połączenie restauracji z winiarnią, która istniała tu już w XIX wieku. W zabytkowych wnętrzach można spróbować potraw przygotowywanych przez szefa kuchni Tomasza Króla.
-
Na czasie
Nowe menu w sopockiej InAzia, restauracji z najlepszym widokiem w Trójmieście
Z okien restauracji InAzia, znajdującej się na drugim piętrze sopockiego Sheratona, rozciąga się widok na Molo i Zatokę Gdańską. Przy tak niezwykłej oprawie można spróbować kuchni orientalnej.
-
Na czasie
Designerskie wnętrze i autorskie menu - taka jest restauracja INK przy ul. Stągiewnej
"INK" oznacza po angielsku "atrament". To nazwa restauracji, w której goście mogą zrobić sobie tatuaż wodny, nawiązujący do portowego charakteru Gdańska. Menu to głównie dania rybne i owoce morza, sprzedawane m.in. na talerzyki.
-
Na czasie
Nowy lokal pod adresem Hynka 65. W Centro zamówisz pizze i makarony
Pizza na cienkim cieście, lecz z wieloma składnikami. Takie placki serwuje Leonardo Filippis, kucharz w nowopowstałym lokalu Centro na gdańskiej Zaspie. - Pizzy nigdy dość, szczególnie, kiedy jest przygotowywana od serca - mówi Adam Jankowski, współwłaściciel lokalu.
-
Na czasie
Ten lokal specjalizuje się w koktajlach z rumu i daniach kuchni karaibskiej
Dominikana, Jamajka, Kuba, Barbados... Słoneczne Karaiby to wymarzony kierunek wakacyjnych podróży. Właściciele restauracji Fidel przenieśli namiastkę wyspiarskiej kultury do centrum Sopotu.
-
Na czasie
Pierogarnia u Dzika ma nowe menu, a w nim tradycyjne pierogi gotowane i "piecuchy"
W Pierogarni u Dzika menu zmienia się tu co sezon. W nowej karcie pojawią się między innymi pierogi wiejskie z kiszoną kapustą, kaszą pęczak i cebulą oraz ?piecuchy? na słodko z makiem, bakaliami i miodem.
-
Na czasie
Krew i Woda to nowa restauracja w centrum Gdyni. Dominują mięsa i owoce morza
W restauracji Krew i Woda właścicielem i szefem kuchni jest Mariusz Pieterwas, który pracował w najlepszych trójmiejskich restauracjach, takich jak Metamorfoza czy White House. Po roku prowadzenia niewielkiego bistro zmienił kierunek i otworzył z żoną restaurację w centrum Gdyni. Wymarzony lokal trafił się przypadkiem. - Kiedy wszedłem do środka, poczułem się jak u siebie. Wiedziałem, że chcę tu zostać - mówi Mariusz Pieterwas.
-
Na czasie
Mondo di Vinegre to restauracja, do której przypłyniesz motorówką
Mondo di Vinegre powstało w nowo otwartym Muzeum Emigracji w Gdyni. Z lokalu rozciąga się widok na port, a w menu przeważają dania z ryb słodko- i słonowodnych oraz z owoców morza. - U nas nie ma sztywnych obrusów, dbamy o domową i niezobowiązującą atmosferę - zapewniają właściciele.